ЗА МЕН

Мисля че най-трудно в един блог е да се само-опишеш.... Ами аз съм СКРЕЖИ. Казвам се всъщност Влади. И въпреки студената ми СКРЕЖЕВ-а фамилия (предопределила малкия ми прякор) съм топло-сърдечен, топло-кръвен и топло-любив. За последното излъгах. Обичам всички сезони, особено в България. Живея повече от десет години извън пределите й, но така ми липсва надишването с ароматите на пролетта, изгубването в безвремието на лятото, кестените върху пожълтелите мокри паважи от есенни листа и вкуса на първия сняг изненадал (както обикновено) пътните органи по Коледните празници.

И колкото и да ми липсва тази родна идилия там някъде е и той - СЕВТЪТ, онзи вълшебен свят който откривахме в страниците на Жул Верн, през камерата на Симеон Дяков и снимките на Ансел Адамс. Онзи свят който преди две десетилетия отвори вратите към себе си и за нашата родина и чакаше да бъде преоткрит, разгадан и осмислен. Не съм първият, надявам се да не бъда и последният дръзнал да тръгне към неизвестното и да гони мечтите си. Надявам се тези пътеписи със събрани снимки и разхвърляни спомени да помогнат на едни, да въодушевят други или просто да развеселят трети, защото светът е толкова голям колкото си го пожелаеш. Пътуването е практика по живот - отработваш всичко което са се опитали да те научат, с тази разлика че му се наслаждаваш на 100%. То е и урок и тест, но най-вече усещане за свобода. Докосването до различни светове и култури ни прави по-близки и ни учи на най-простото правило, че всички сме еднакви, имаме нужда от любов, щастие и най-вече здраве и хармония. Светът е шарен и красив. не се страхувайте да го откриете и разберете! Той ви очаква!

През Май 2014-та поех на дълго пътуване по ширините на Южноамериканския континент. През следващите месеци ще обикалям планини, плажове, джунгли, ще се опитам да събера късчета от историята и културата на този така пъстър континент. Ако ви е доскучал ежедневния и монотонен живот, попътувайте с мен. За връзка с мен: skreji@gmail.com

Няма коментари: